Vänoxa ohoj! -segling

Sö 6.8. 10:00-16:00 Jakten Eugenia.

Välkommen att avnjuta en musikfylld dagskryssning i skärgården! Spelmännen Jimmy Träskelin och Mika Keihäs hoppar tillsammans med er ombord på jakten Eugenia på en unik utflykt till ön Vänoxa. Under dagen bjuds det på traditionell musik från Kimitoön med omnejd och allsång mot bakgrunden av naturupplevelser och maritim stämning. Musiken ljuder både på Eugenias däck och efter landstigningen på Vänoxa, där det under dagens lopp även ordnas workshops i skärgårdstraditioner. Ta med ditt eget instrument och anslut dig till spelmanslaget!

Spelmän Ohoj! är en serie evenemang i Norpas ry:s regim, som strävar till att föra ut musiken till glesbygden i Kimitoöns skärgård och ge folk möjlighet att delta antingen som publik eller genom att själv uppträda. Under 2023 arrangeras spelkvällar runtom i skärgården, där skärgårdsspelmannen Jimmy Träskelin musicerar ensam eller tillsammans med publiken. Projektet stöds av Centralkommissionen för konst- Läs mer om verksamheten ohoj.fi!

Eugenia avgår från Dalsbruk kl. 10.00 och återvänder kl. 16:00. Under dagen serveras en måltid: fisk- eller grönsakssoppa, ombord på jakten.