Utopia-club

FRI 4.8.

Meille ‘utopia’ merkitsee vapautta. Vapautta meitä määrittävistä muoteista ja rajoista. Vapautta olla määrittelemättä itseään, olemistaan tai tekemistään. Sitä, kun saa vain vapaasti olla täydellinen, kokonainen, oma itsensä. 

Vuonna 2021 ensimmäisen kerran järjestetty Utopia-klubi oli uusi tuuli Festival Norpaksen ohjelmistossa. Uuden sukupolven norpaslaiset toivat festivaaleille tovereitaan esiintymään. Utopia-klubin ideana on, että nuoret esittelevät Norpas-yleisölle uusia, nuoria taiteilijoita showcase-hengessä. Näin Utopia toimii sekä kohtauspaikkana nuorille lahjakkuuksille että mahdollisuutena päästä esiintymään festivaaliyleisölle.

Utopia on tänä vuonna löytänyt uudet kuraattorit, jotka ovat lähestyneet ohjelmaosiota tuoreesta näkövinkkelistä. Norpas-kävijöille jo tutuksi tullut idea ja rakenne säilyvät, mutta uudella kulmalla tehty kuratointi painottaa aiemmasta poiketen lähes pelkästään musiikkia. 

Utopia-klubin teema on tänä vuonna Rajojen pakoilu/Muottiin mahtumattomuus. Klubille on etsitty esiintyjiä, jotka sopivat teemaan kukin omalla tavallaan. Teeman voi tulkita esimerkiksi genren, seksuaalisuuden, sukupuolen tai etnisyyden kautta, tai sen voi nähdä kommentoivan nykyajan kauneusihanteita tai taiteellisia arkkityyppejä. Esiintyjät ovat saaneet tulkita teemaa ja sisällyttää tai olla sisällyttämättä sitä esityksiinsä haluamallaan tavalla. Myöskin teeman rajojen pakoilu on suotavaa.

Perjantain festivaalipäivän päättävän Utopia-klubin lauteille tulee nousemaan viisi esitystä, jotka toivon mukaan vievät meidät lähemmäksi omaa utopiaamme. Yhdessä pakenemme yhteiskunnan ja taiteen rajoja, ja ennen kaikkea vietämme unohtumattoman illan täynnä musiikkia, iloa ja vapautta.

– Alma Alanko (s. 2000) ja Eveliina TalviOja (s. 2000), Utopia-klubin kuraattorit

Torch Arts

Torch Arts, aka Tuure Uimonen, is a young Helsinki-based artist who makes and experiments.

Despite its indie nature, the feel and quality of the music produced in their home studio is not lacking, which is especially evident in the numerous collaborations between Skorpion artist Nelma U and Torch Arts. Torch Arts, which has found its voice through melodramatic experimentation, is a real fresh newcomer to young experimental pop.

Magda414/Efka crush

Magda 414 on elektronisia taajuuksia ja pimeitä signaaleja lauseisiin kiedottuna. Magda 414 yhdistelee spoken wordia ja elektronista tuotantoa kokonaisuuksiksi, joihin kätkeytyy raakaa saundia ja levottomia tunteita.

Magda 414 on Eveliina Heikkalan ja Peppi-Lotta Heinosen duoprojekti. Kuulemme illan aikana musiikkia duon lisäksi Eveliina Heikkalan sooloprojektista, Efka Crushista.

Efka Crush on synkkää elektronista ja söpöä sähköä epäsymmetrisestä mielestä. 

EDICTI

”Etsin synonyymejä onnelle, siipiä selkään ommellen.

Sulta vaadin ikuisuuden, mutta annoitkin alle tuulen.”

Tunteikasta vaihtoehtopopia moderneihin tuotantoihin punova Edicti palaa keikkalavoille kesällä 2023. 

Artisti julkaisi vuodenvaihteessa HS Nyt:in ja YleX:n huomioiman Muistanu-singlen ja loi intron uudelle alulleen helmikuussa ilmestyneellä Vialla-albumillaan. Albumilla uuden aallon tuottajien Okko Ilmarin, krisin ja Andrean kuratoima äänimaailma tukee harkitusti Edictin herkkiä, osittain rapista ammentavia tekstejä.

Taalintehdas Wellness Center with CNA – performanssi 

Dj CNA ja kollegat toivottavat sinut tervetulleeksi hikiselle matkalle kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Wellness center on vilpitöntä hauskanpitoa, sukellus hyvinvointibuumin ytimeen ja kreisibailut.

Avainsanat:  jytä, smoothie, spandex

al alanko

al alanko on uuden sukupolven popmuusikko. Hyperpopista ja PMMP:stä vaikutteita hakeneen artistin tuotannon keskiössä ovat rytmikkäät sanoitukset ja moderni elektroninen tuotanto. Lyriikka on intuitiivista, naiivia ja rehellistä. Alangon tyyli istuu sopivasti valtavirtapopin ja kokeellisen popmusiikin väliin.