Rauhatätis rap och ordkonst workshop

LÖ 5.8.

Har du någonsin drömt om att uttrycka tankar eller åsikter som är viktiga för dig i form av en rap eller en dikt? Nu har du chansen, ordet är fritt och alla röster kan höras!

Workshop introducerar dig till tekniker och metoder för att skriva raptexter eller dikter i ett säkert utrymme, med respekt för alla. Ingen tidigare erfarenhet av att skriva behövs, men workshopen är också lämplig för dem som redan skriver och vill utforska både rap och poetiska uttryck. Texterna från workshopen kommer att framföras spontant dagen efter, tillsammans med resten av programmet.

Workshopen leds av Hanna Yli-Tepsa aka MC Rauhatäti, som har arbetat som rap-/lyrikinstruktör i nästan 15 år. Yli-Tepsa är en erfaren workshopledare som har hållit workshops i skolor, fängelser och barnskyddsenheter. För närvarande arbetar hon som textinstruktör i projektet "Sanoita parempi maailma" för hållbar utveckling (Children and Youth Foundation, UM) och i projektet Sustainable Future Youth Home (Children and Youth Foundation, STEA), och hon driver också ungdomsrapgruppen Biolapset.

Lämplig för både förstagångsförfattare och mer erfarna författare. Ingen åldersgräns.