Ripples

Ripples är en kontemporär cirkusföreställning om klimatsorg och utopi, som seglar östersjön runt med mål att inspirera till att skapa en mera hållbar framtid. Scenkonst kompagniet Acting for Climate (NO) jobbar ihop med Festival Norpas (FI) och Hawila Project (DK) för att samla ungdomar för en transformerande upplevelse av en mera hållbar framtid. Vi sätter segel för hopp, för handling, och för förändring.

Turnén seglar från hamn till hamn med S/V Swallow, en tvåmastad segelbåt från 1926. Vi reser från Danmark till hamnar i Finland, Estland och Norge, där vi kommer spela föreställningen Ripples, och bemöta de lokala i workshops kring hållbarhet.

Ripples experimenterar med att skapa en helt ny standard för hållbarhet som turnerande artister och ger mötesplatser för samarbete och utbyte med lokal publik. Föreställningen spelas på det 19 meter långa segelfartyget S/V Swallow som fungerar som platsspecifik scen, boende och transportmedel för gruppen. Syftet med turnén är att ifrågasätta de värderingar vårt samhälle bygger på och att inspirera till nyfikenhet och diskussioner kring hållbarhet i nuet.

Ripples bjuder in dig ombord på en resa in i framtiden, ett ritual om sorg och det förflutna, och att ifrågasätta nuet. Vi kommer att utforska hur man kan leva i ett balanserat och rättvist framtidssamhälle, och spegla detta i vårt konstnärliga uttryck i nuet. Sju konstnärer förkroppsligar klimatsorg och framtidshopp inom fartygets magnifika ramar. Ett magiskt universum av cirkus, dans, fysisk teater, musik och berättande utspelar sig från aktern till fören och hela vägen upp till toppen av masterna.

Ripples har premiär den 15 juli 2022 i Holbæk, Danmark, och börjar en seglande turné som pågår fram till den 14 september. Vi kommer att experimentera med en ny form av turné, inom de begränsningar och möjligheter som naturen ger. Fem hamnar är fastsat: Taalintehdas (FI), Helsingfors (FI), Saaremaa (EE), Köpenhamn (DK), Risør (NO). Mellan dessa platser kommer naturen att bestämma var turen ska gå. Istället för att kämpa emot naturens premisser kommer vi att försöka arbeta med dem.

Turplan:

15–20 juli Holbæk, Danmark
3–7 augusti Taalintehdas, Finland
10–14 augusti Helsingfors, Finland
18–22 augusti Roomassaare, Estland
1–5 september Köpenhamn, Danmark
10–14 september Bergheim, Norge

-

-

OTA YHTEYTTÄ

Etsimme parhaillaan vapaaehtoisia ja yhteistyökumppaneita Ripples-kiertuuelle! Haemme kumppaneita satamissa tapahtuviin esityksiin ja työpajoihin kaikilla pysähdyksillä Suomessa, Tanskassa, Eestissä ja Norjassa. Ota yhteyttä: Ronja Tammenpää, tuottaja ronja.tammenpaa@gmail.com +358 44 317 0026 Kiertueen toteutukseen on myönnetty apurahoja Euroopan unionin Erasmus+-hankkeelta, Koneen säätiöltä, Pohjoismaiselta kulttuuripisteeltä sekä Norjan kulttuurineuvostolta (Norsk kulturråd).