Info

BILJETTER OCH PROGRAM

Ohjelma on nyt julki! Tsekkaa se här.!

Festival Norpas 1 dagspass (fre eller lör) kostar 50 €. 2 dagspass (fre-lör) kostar 90 €. Biljetten ger dig tillgång till alla dagens föreställningar, med undantag för workshops, som kräver en separat biljett. Med passet kommer du in på evenemangen, men observera att arenorna är olika stora. Genom att anlända i god tid före evenemanget kan du garantera din plats. Köp dina biljetter i Norpas onlinebutik!

Söndagens program erbjuder en hel del att välja mellan:

Taiteen ja Meren äärellä

Programmet tar publiken till skogen och havet på en naturstig. Läs mer här..

På söndagen finns det också möjlighet att hoppa ombord på Eugenia. 

Vänoxa Ohoj!

Välkommen att njuta av en musikfylld dagskryssning till skärgården! Läs mer här..

Om du föredrar att stanna kvar på festivalområdet på söndagen kommer Bio Pony att visa repriser av filmer. Du får tillgång till filmerna med ett festivalarmband eller genom att köpa en enkelbiljett på biografen.

Logi

Det finns gott om boendealternativ i Dalsbruk och på Kimitoön. Dessutom ordnar Norpas madrassboende på Dalsbruks skola. Det finns också en campingplats och gästhamn i Dalsbruk.

Mer information om boende finns här.

Festivalbuss HKI-Norpas-HKI

På fredag 4.8. kl. 10.00 avgår festivalbussen från Kiasma i riktning mot Norpas. Återkomst söndagen den 6.8. kl. 17.00. Resan tar ca 2h 45min. Pris 25 € tur och retur eller 16 € enkel resa.

Det finns också en allmän busslinje till Taalintehta och en gästhamn i centrum av byn. 

Köpa biljetter här.

Vatten och toaletter

Det kommer att finnas vattenposter i området och på väggen till K-Kompis-butiken i utkanten av torget. Toaletter finns vid Verstas och framför Valimo. Det finns också toaletter vid marknaden och Bio Pony. Tillgängliga toaletter finns i Verstas och Torget.

Tillgänglighet

Många av festivalens lokaler är inte helt tillgängliga. Biljettförsäljare och andra frivilliga hjälper till vid behov. Om du behöver hjälp kan du kontakta informationslinjen 045 2362861 i förväg.

Assistenter har gratis tillträde till föreställningarna, men de måste boka i förväg för föreställningar och workshops med begränsat antal deltagare, som inte ingår i festivalpasset.

Vi beklagar att festivalområdet inte är tillgängligt för alla.

Vi beklagar att festivalområdet inte är tillgängligt för alla.

Festivaalialueen kartta

Festival Info och biljettförsäljning

Festivalinfo och biljettkontor finns på Tullbackavägen 5-7. Du kan hämta ut ett förköpt armband i biljettkassan. Det är öppet enligt följande:

Tors: 11-16

Fre: 11-00 (Efter kl. 19 vid Verkstad dörren)

Lö: 11-00 (Efter kl. 19 vid Verkstad dörren)

Sön: 9-10:30

Du kan endast betala med kort i festivalens biljettkontor.

Infon puh: +358 44 9391605

Andra tjänster

I utkanten av evenemangsområdet finns en damm, en sjö och havet där festivalbesökarna kan ta ett dopp om de vill.

Det finns gratis dricksvatten på festival- och campingområdet.

Tjänster inom Dalsbruk

I Dalsbruk är alla tjänster på nära håll. Från festivalområdet är det cirka 200 meter till centrum, där det finns livsmedelsbutiker, en bankomat, Alko, restauranger, ett bibliotek, en småbåtshamn, ett apotek, ett postkontor/resebyrå och kaféer. Marknaden är öppen onsdag och lördag kl. 8-13.

Festivalen ligger i omedelbar närhet av sjön och havet, omgiven av fridfulla skogar, klippor och myrar. Från Dalsbruk utgår tre markerade naturstigar av varierande längd och det finns flera fina naturområden inom cykelavstånd. Skärgårdshavet kan nås från hamnen med båt och även med passagerarfartyg.

Bastu

På festivalområdet, under träden vid dammen, finns en gammal arbetarbastu som kallas ”Gamla Bastun” eller ”Masuunisauna” och som är öppen för allmänheten mot en avgift på 10 euro. Be om mer information om öppettider vid infon.

Säkerhet och regler

Festival Norpas är ett icke-diskriminerande evenemang. Norpas medarbetare, personal, volontärer, gäster och artister är alla engagerade i principerna för säkrare utrymmen för att göra vårt evenemang säkert för alla. 

Riktlinjer för säkrare utrymmen:

  • Respektera andras personliga utrymme och autonomi.
  • Håna, kritisera eller genera inte någon genom dina handlingar eller ditt tal.
  • Generalisera inte och gör inga antaganden om någon annans bakgrund, erfarenheter, kön eller sexualitet.
  • Ha ett öppet sinne för nya ämnen, människor och perspektiv.
  • Lyssna och lär, och var öppen för feedback.
  • Be om ursäkt om du har förolämpat någon.

Om du stöter på olämpligt beteende på festivalen, vänligen rapportera det till festivalpersonalen, första hjälpen-teamet eller ordningsvakten.


Det finns en åldersgräns för endast en screening på Norpas, men kom ihåg att ta hänsyn till de yngsta och äldsta deltagarna när du är på festivalen.

Det finns ett SPR-tält för första hjälpen på kvällen och en första hjälpen-telefon på dagen, som finns vid infon.

Ackreditering

Ackrediteringen är avsedd för de artister och representanter för medie- och kulturområdet som arbetar på festivalen.

Ackrediteringen bekräftas genom att skicka ett kort mejl till info@norpas.fi. Ange "Accreditation" i rubriken på e-postmeddelandet.

Ange en kort beskrivning av dig själv och din anledning till att du ansöker om ackreditering samt din ankomsttid och hur länge du kommer att vara på festivalen.

Vi kommer att kontakta alla med godkända ansökningar före festivalens början. Om din ansökan godkänns kan du hämta ditt armband/festivalpass vid info med ditt namn.

Hittegods

Borttappade föremål kommer att lämnas till infon under festivalen. Efter festivalen kan du under en veckas tid fråga efter borttappade föremål av festivalens verkställande direktör 045 2362861 och info@norpas.fi.