Info

BILJETTER OCH PROGRAM

Ohjelma on nyt julki! Tsekkaa se täältä!

Festival Norpaksen 1 pv passi (pe tai la) maksaa 50€. 2pv passi (pe-la) maksaa 90€. Lipulla pääset kaikkiin päivän esityksiin, lukuunottamatta työpajoja, jotka vaativat erillislipun. Passilla pääset tilaisuuksiin, mutta otathan huomioon että areenat ovat erikokoisia. Olemalla ajoissa ennen tilaisuuden alkua varmistat paikkasi. Osta liput Norpaksen verkkokaupasta!

Sunnuntain ohjelmassa on valinnanvaraa:

Taiteen ja Meren äärellä -ohjelma viel yleisön Kemiönsaaren metsäluontoon ja merenrannalla luontopolulle. Luontopolulla näemme seuraavaa

Anni Kytömäki ja Viola Räisänen: Sananjalka ja tuulen sävel -esitys.

Clément Le Roux, Taikuri

KUNST, performanssiesitys

Iina Marja-aho ja James Mc Beth, jousiduo

Luontopolulle on yhteiskuljetus, johon tulee ostaa lippu Norpaksen verkkokaupasta. Ohjelmaan on myös mahdollista ostaa lippu, johon sisältyy lounas Söderlångvikin ravintolassa Ateljé Sami Tallberg.

Sunnuntaina on myös mahdollisuus hypätä Eugenia-laivan kyytiin. Tämä ohjelma julkaistaan myöhemmin.

Mikäli jäät mielummin sunnuntaina festivaalialueelle, on Bio Ponyssä nähtävissä uusintaesityksiä elokuvista. Elokuviin pääsee festivaalirannekkeella tai ostamalla kertalipun elokuvateatterilla.

Logi

Det finns gott om boendealternativ i Dalsbruk och på Kimitoön. Dessutom ordnar Norpas madrassboende på Dalsbruks skola. Det finns också en campingplats och gästhamn i Dalsbruk.

Mer information om boende finns här.

Vatten och toaletter

Det kommer att finnas vattenposter i området och på väggen till K-Kompis-butiken i utkanten av torget. Toaletter finns vid Verstas och framför Valimo. Det finns också toaletter vid marknaden, Bio Pony och Ullmans Villa. Tillgängliga toaletter finns i Verstas och Torget.

Tillgänglighet

Många av festivalens lokaler är inte helt tillgängliga. Biljettförsäljare och andra frivilliga hjälper till vid behov. Om du behöver hjälp kan du kontakta informationslinjen 045 2362861 i förväg.

Assistenter har gratis tillträde till föreställningarna, men de måste boka i förväg för föreställningar och workshops med begränsat antal deltagare, som inte ingår i festivalpasset.

Vi beklagar att festivalområdet inte är tillgängligt för alla.

Vi beklagar att festivalområdet inte är tillgängligt för alla.

TRAKASSERI

Vi tolererar inte någon form av trakasserier eller diskriminerande eller olämpligt beteende på Norpas. Om du stöter på ett olämpligt beteende på festivalen ska du anmäla det till festivalpersonalen, första hjälpen -teamet eller stewarden.

 

Andra tjänster

På festivalområdet kan du betala för tjänsterna med kort. Det finns också en bankomat i byn. 

I utkanten av evenemangsområdet finns en damm, en sjö och havet där festivalbesökarna kan ta ett dopp om de vill.

Det finns gratis dricksvatten på festival- och campingområdet.

Tjänster inom Dalsbruk

I Dalsbruk är alla tjänster på nära håll. Från festivalområdet är det cirka 200 meter till centrum, där det finns livsmedelsbutiker, en bankomat, Alko, restauranger, ett bibliotek, en småbåtshamn, ett apotek, ett postkontor/resebyrå och kaféer. Marknaden är öppen onsdag och lördag kl. 8-13.

Festivalen ligger i omedelbar närhet av sjön och havet, omgiven av fridfulla skogar, klippor och myrar. Från Dalsbruk utgår tre markerade naturstigar av varierande längd och det finns flera fina naturområden inom cykelavstånd. Skärgårdshavet kan nås från hamnen med båt och även med passagerarfartyg.

Bastu

På festivalområdet, under träden vid dammen, finns en gammal arbetarbastu som kallas ”Gamla Bastun” eller ”Masuunisauna” och som är öppen för allmänheten mot en avgift på 10 euro. Be om mer information om öppettider vid infon.

Säkerhet och regler

Det finns en åldersgräns för endast en screening på Norpas, men kom ihåg att ta hänsyn till de yngsta och äldsta deltagarna när du är på festivalen.

Det finns ett SPR-tält för första hjälpen på kvällen och en första hjälpen-telefon på dagen, som finns vid infon.

Ackreditering

Ackrediteringen är avsedd för de artister och representanter för medie- och kulturområdet som arbetar på festivalen.

Ackrediteringen bekräftas genom att skicka ett kort mejl till info@norpas.fi. Ange "Accreditation" i rubriken på e-postmeddelandet.

Ange en kort beskrivning av dig själv och din anledning till att du ansöker om ackreditering samt din ankomsttid och hur länge du kommer att vara på festivalen.

Vi kommer att kontakta alla med godkända ansökningar före festivalens början. Om din ansökan godkänns kan du hämta ditt armband/festivalpass vid info med ditt namn.

Hittegods

Borttappade föremål kommer att lämnas till infon under festivalen. Efter festivalen kan du under en veckas tid fråga efter borttappade föremål av festivalens verkställande direktör 045 2362861 och info@norpas.fi.