Volny (RUS)

Ullmans´s villa 4.8. 20:00-21:00

Volony (sv. vågorna) är en år 2012 av Germina Gordienko (slaginstrumenter) och Mitia Kharmatsov (violin) grundad familjeduo. 

“Den sommaren spenderade vi tiden på vår väns gård i Finland, Vi övernattade i en strandbastu vid en damm. Där på stranden spelade vi en liten koncert för vår väns 95-åriga mormor/farmor och för hennes vänner från ålderdomshemmet. Tillsammans bakade vi pannkakor, drack kaffe och beundrade dammen. Snart efter mötet dog farmodern. Då beslutade vi oss för att starta ett band.”

Sen dess har Volony spelat flera gigs och många festivaler har också blivit bekanta för duon: Sisto Solar Gathering, YogArt, Trimurti, Digital Ethnica och Stereoleto i Ryssland samt Rapu ja Muikku, Takakesä Reggae Makkare, Katusapuska, Jättömaa och Tusovka Rock i Finland. År 2015 publicerade Volony sin debutalbum Goldenshluger Dubin.

Volony kombinerar traditionell violinmusik bekant för Mitia med hjälp av allvärldens loopar och trummor. Den rikliga fördröjningen och andra effekter Mitia använder skapar tillsammans med Germinas lekfulla trumning en originell psykedelisk dub-atmosfär.