Heikki Laitinen: röstimprovisation workshop.

Ullmans´s Villa, 6.8. 12:00-14:00

Den mänskliga rösten är förunderlig. Mellan det första skriket och den sista sucken ryms en otrolig mängd viskningar och rop, hysteriska utbrott av skratt och gråt, tal och sånger i olika nyanser. Hur är det möjligt att vi behärskar allt detta så perfekt utan att någonsin ha blivit lärda? 

Tänk en sådan flora av känslor de kan uttrycka! Och genom att ljuda med andra människor, genom att lyssna och känna in, skapar vi genom vår gemensamma resonans ett röstkaleidoskop i ständigt skiftande färger. På så sätt kan vi skapa musik som aldrig hörts förut. 

“Jag imponeras alltid mest av nybörjarnas röst på improvisationskurserna. Det är med en häpnadsväckande fördomsfrihet som kursdeltagarna vågar bege sig på röstlig upptäcksresa inom sig själva. Ibland är det stilla, ibland stormar känslorna. I till sist får man bara konstatera att alla kunde allt detta utan att ha blivit lärda det. Men det är mycket svårare att upptäcka ensam än tillsammans. Häng alltså med!” – Heikki Laitinen

Heikki Laitinen är musiker, sångare, lärare i röstimprovisation, samt emeritusprofessor i folkmusik vid Sibelius-Akademin. 

Med Norpas x-pass, anmäl dig här.