Paikallistoiminta

PAIKALLISTOIMINTA

Norpas ry toimii kattavien kansainvälisten suhteiden lisäksi aktiivisesti Kemiönsaaren paikalliskulttuurin parissa. Vuosittaisen Festival Norpaksen lisäksi yhdistys ylläpitää Taalintehtaalla residenssiä, jolla on vahva painotus julkiseen kuvataiteeseen ja ympäristötaiteeseen sekä yhteys paikalliseen suomenruotsalaiseen kulttuuriin.

Teospuisto Artpark juurruttaa taidetta pysyvästi Taalintehtaalle ympäristö- ja julkisen taiteen muodossa. Tuotamme vuosittain uusia julkisia taideteoksia Taalintehtaan kylälle yhteistyössä Kemiönsaaren kunnan ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Teokset julkaistaan vuosittain Festival Norpaksen yhteydessä ja julkisesta taiteesta järjestetään keskustelu- ja esittelytilaisuuksia festivaaleilla. 

Vuosien mittaan Norpas ry on ollut myös osana tuottamassa useita produktioita. Visionamme on, että kymmenen vuoden päästä Taalintehdas tunnetaan taidekylänä, jossa on paljon kulttuurialan omaehtoistoimintaa, tapahtumia sekä taidetta näkyvillä ja koettavana.

KULTTUURIA KEMIÖNSAAREN PAIKALLISTAPAHTUMIIN! 

Vuonna 2021 Norpas ry:n uutena toimintamuotona on alkaa järjestelmällisesti tukea kemiönsaarelaisten taiteilijoiden osallistumista paikallisiin tapahtumiin. Tarkoituksena on Norpaksen toimesta maksaa palkkio taiteilijoille esiintymisestä erilaisissa tapahtumissa, joita järjestävät esimerkiksi kyläyhdistykset, muut järjestöt ja seurat, yrittäjät sekä museot. 

Tapahtumajärjestäjät voivat joko toivoa artistia esiintymään tai artisti voi pyytää esitystä tapahtumassa rekisterin perusteella. Norpas toimii tapahtuman ja artistin välisen keskustelun aloittajana ja kulujen korvaajana hankkeen budjetin raameissa.

Kokoamme parhaillaan rekisteriä Kemiönsaarella toimivista taiteilijoista ja tapahtumajärjestäjistä. Jätä yhteystietosi oheisella lomakkeella.