Kemiönsaarella asuva taiteilija Antti Tolvi Festival Norpaksessa 2019. Kuva: Niilo Rinne

PAIKALLISTOIMINTA

Norpas ry toimii kattavien kansainvälisten suhteiden lisäksi aktiivisesti Kemiönsaaren paikalliskulttuurin parissa. Vuosittaisen Festival Norpaksen lisäksi yhdistys ylläpitää Taalintehtaalla residenssiä, jolla on vahva painotus julkiseen kuvataiteeseen ja ympäristötaiteeseen sekä yhteys paikalliseen suomenruotsalaiseen kulttuuriin.

 

Teospuisto Artpark juurruttaa taidetta pysyvästi Taalintehtaalle ympäristö- ja julkisen taiteen muodossa. Tuotamme vuosittain uusia julkisia taideteoksia Taalintehtaan kylälle yhteistyössä Kemiönsaaren kunnan ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Teokset julkaistaan vuosittain Festival Norpaksen yhteydessä ja julkisesta taiteesta järjestetään keskustelu- ja esittelytilaisuuksia festivaaleilla. 

 

Vuosien mittaan Norpas ry on ollut myös osana tuottamassa useita produktioita. Visionamme on, että kymmenen vuoden päästä Taalintehdas tunnetaan taidekylänä, jossa on paljon kulttuurialan omaehtoistoimintaa, tapahtumia sekä taidetta näkyvillä ja koettavana.

 

KULTTUURIA KEMIÖNSAAREN

PAIKALLISTAPAHTUMIIN! 

Vuonna 2021 Norpas ry:n uutena toimintamuotona on alkaa järjestelmällisesti tukea kemiönsaarelaisten taiteilijoiden osallistumista paikallisiin tapahtumiin. Tällaista yhteistyötä yhdistykseltä on kyselty eri tapahtumajärjestäjien toimesta ja pyrimme vastaamaan kysyntään. Tarkoituksena on Norpaksen toimesta palkata taiteilijoita esiintymään erilaisiin tapahtumiin, joita järjestävät esimerkiksi kyläyhdistykset, muut järjestöt ja seurat, yrittäjät sekä museot.

 

Keräämme parhaillaan rekisteriä Kemiönsaarella toimivista taiteilijoista ja tapahtumanjärjestäjistä. Jätä yhteystietosi oheisella lomakkeella liittyäksesi rekisteriin.

Norpas ry

info@norpas.fi

+358 40 770 00 65

 

Masuunintie 5

25900 Taalintehdas

KEMIÖNSAARI

Y-tunnus: 2518908-1

JÄSENEKSI

Liity Norpas ry:n jäseneksi (5e/vuosi) tai kannatusjäseneksi (50e/vuosi) maksamalla jäsenmaksu tilille FI56 7997 7997 7463 21. Kirjoita maksun viestikenttään: "Jäsenmaksu", oma nimi ja yhteystiedot (väh. sähköposti).

OHJELMAEHDOTUKSETohjelma@norpas.fi

Esitysehdotukset ovat tervetulleita, mutta valitettavasti emme pysty vastaamaan kaikkiin viesteihin.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • YouTube
  • Twitter