Nykysirkusryhmä Acting For Climate – Otteita BARK-esityksestä

Esiintyjät: Heidi Miikki & Stina Kopra

Kesto: 30 minuuttia

Nykysirkusta puissa ja puiden latvoissa! BARK on metsäesitys, joka tuodaan ja luodaan uudelleen kunkin metsän erityisyyden mukaan. Esityksen päähenkilöinä ovat metsä, maa ja puut joiden kanssa yhdessä esiintyjät ja katsojat luovat kokemuksen. Teos tarjoaa kaikkia aisteja aktivoivan tavan kokea lähimetsä uudesta näkökulmasta.

Esitys yhdistää akrobatiaa, vertikaalitanssia, fyysistä teatteria ja tanssia yhdessä äänimaisemien ja runollisen tekstin kanssa. Kaikki tapahtuu puissa, puiden kanssa ja niiden ympärillä. Esitys pyrkii välittämään aistillisen kokemuksen ja muuttamaan käsitystämme ihmisluonnosta osana biosfääriä.

Festival Norpaksessa nähdään otteita Acting for Climate -nykysirkusryhmän BARK-esityksestä duo Heidi Miikin ja Stina Kopran esittämänä. Teos nähdään osana sunnuntain Taidetta meren äärellä -ohjelmaa.


Acting for Climate on tanskalais-norjalainen nykysirkusryhmä, joka toimii taiteen ja ympäristönsuojelun risteyskohdassa. Vuonna 2015 perustetun ryhmän tavoitteena on innostaa ihmisiä toimimaan kestävämmän tulevaisuuden puolesta.

Acting for Climate järjestää Norpaksessa myös kaksituntisen ympäristöaiheisen työpajan.