Taidetta meren äärellä

Anni Kytömäki, Viola Räisänen, Iina Marja-aho,  James McBeth,  Clément Le Roux, Taiteilijakollektiivi  KUNST,  Acting for Climate -sirkusryhmä

Su 6.8.

Norpas-festivaalin sunnuntain ohjelma vie yleisön saariston suurenmoisen maiseman äärelle. Kemiönsaaren Långsidan-Purunpää on eteläisen Suomen mitassa ainutlaatuinen: rakentamatonta merenrantaa on reilusti toista kymmentä kilometriä.

Taide muistuttaa ihmisen erottamattomasta luonnonyhteydestä, vapaan tilan ja pysyvyyden tärkeydestä. Tarinankertoja kietoo sukupolvet toisiinsa. Vaikka ajat muuttuvat, yhteys luontoon säilyy. Ihmiset vaihtuvat, kalliot pysyvät. Voimme suhteuttaa itsemme ajan pitkäjänteisyyteen  vuosisatoja vanhojen puiden ja yhtä vanhan musiikin ympäröidessä meidät. Saariston ikipuut huokaavat Johann Sebastian Bachin värähdellessä sellon ja viulun kaikukopasta.  

Akrobaatit ylittävät rajoja kietoutuessaan puihin. Voisiko puita ihailla, lähestyä, aistia, arvostaa ja kunnioittaa, kuten mitä tahansa elävää olentoa? Mitä olisi olla orava, jolle puu on koti ja metsä maailmankaikkeus? Tai miten olla ihminen, joka sulautuu osaksi metsää eikä jätä korjautumattomia jälkiä käynnistään? 

Rannan ja metsän säilyminen ihmisen taloudelliselta hyödyntämiseltä ei ole sattumaa. Luonnon vapaata tilaa on puolustettu tarpeen tullen kirjelmin, adressein ja mielenosoituksin. Nyt metsä hengähtää suojeltuna, mutta meri, joka sen rantoja huuhtoo, odottaa parempaa tulevaisuutta.

Käveltävä matka on noin 1,5 km polkua pitkin ja matkan varrella on useita esityksiä. HUOM! Maasto on paikoin vaikeakulkuista. Varauduthan soveltuvilla kengillä ja muistat myös punkkivaaran. Sateen sattuessa tilaisuus järjestetään Söderlångvikin vaunumuseossa.

Ohjelmassa

  • Taikuri, illusionisti ja tarinankertoja Clément Le Roux ammentaa esitykseensä aineksia merimiesmenneisyydestään.
  • Taiteilijakollektiivi Kunst käsittelee performanssissaan poissaoloa ja läsnäolemista. Kollektiivin taiteilijat ovat  Christina Holmlund, Pia Paldanius, Sirpa Päivinen, Anu Suhonen ja Julia Weckman. 
  • Esittävän taiteen yhteisön Acting for Climate toimintaan kuuluvat taide ja ympäristönsuojelu. Otteita Barkista on ryhmän runollinen tanssi- ja akrobatiaesitys yhdessä puiden kanssa.

RYHMÄ I, Klo 10:00-15:30, sis ruokailu  |  40€ (MUKANA OLEVA LAPSI 5€) 

Esitykseen järjestetään bussikyyti klo 10:00 Verstaan edestä. Takaisin palataan klo 15:30. Esitykseen sisältyy lounas palkitun Sami Tallbergin Ateljé-ravintolassa Södelångvikin kartanolla. Ruokailu sisältää alkuruokalajitelman, valinnaisen pääruoan, valinnaisen jälkiruoan + kahvia ja villiyrttiteetä.

Liput verkkokaupasta. Ostathan lippusi ajoissa!

RYHMÄ II, Klo 11-15 |  5€ / 20€ 

Esitykseen järjestetään bussikyyti klo 11:00 Verstaan edestä. Takaisin palataan klo 15:00.

Mikäli sinulla on mikä tahansa Norpas-ranneke, voit ostaa 5€ lipun. Ilman ranneketta ohjelma maksaa 20€.

Liput verkkokaupasta. Ostathan lippusi ajoissa.