Rauhatäti

PE 4.8.

Rauhatäti aloitti uransa räppärinä vuonna 2007 vieraillen useiden suomenkielisten räppäreiden albumeilla sekä keikkaillen Asa & Jätkäjätkät -orkesterin mukana. Pian hän siirtyi soolouralle ja täti onkin kiertänyt Suomessa kahden pitkäsoittonsa (Labyrintti 2014, Palasia 2019) musiikkia esittäen. Rauhatätin (huomaa kirjoitusasu -tätin) sanoituksissa on vahvasti yhteiskunnallisesti kantaaottavaa sanomaa, mutta lapin murteella räppäävän artistin tuotannosta löytyy myös itseironista huumoria sekä runollisempaa spoken word -lyriikkaa.

Nyt Rauhatäti on yhdistänyt voimansa muusikko Sara Puljulan kanssa! Pitkän muusikonuran tehnyt Puljula tuo elektronisen äänimaailman rinnalle oman mausteensa perkussioilla ja kontrabassoa soittaen.

Sara Puljula on musiikin maisteri Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta, instrumentteinaan kontrabasso, lyömäsoittimet ja laulu. Laaja-alainen freelance-muusikko on toiminut tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa sekä Keski-Pohjanmaan ja Joensuun ammattikorkeakouluissa. Rovaniemeläislähtöinen basisti-lyömäsoittaja toimii mm. yhtyeissä Johanna Juhola Reaktori ja Lehtojärven Hirvenpää. Puljula on tunnettu teatterimusiikin ammattilainen ja esiintynyt erilaisissa musiikki- ja tanssiproduktioissa mm. Suomen Kansallisteatterissa, Helsingin Kaupunginteatterissa, Svenska teaterissa sekä soittanut lähes 100 äänilevyllä ja elokuvissa (mm. Sisu 2023). Toiminut myös teatterikapellimestarina mm. Suomen Kansallisteatterissa sekä Åbo Svenska Teaterissa.

Kahden vahvan lapinnaisen yhteinen ääni porautuu suoraan musiikkihermoon, joka saa väkisinkin kehon liikahtelemaan. Tanssit on taattu!

Sara Puljula