NORPAS 

Ellipsis
Ellipsis

Marjo Levlin

press to zoom
Ellipsis
Ellipsis

Marjo Levlin

press to zoom
Ellipsis
Ellipsis

Marjo Levlin

press to zoom
1/2

MARJO LEVLIN

PERJANTAI  6.8.

15:30–16:30 Bio Pony, ilmainen

Marjo Levlin: Ellipsis (2020), ohjaajan esittely

LAUANTAI 7.8.

17:00 ja 17:30  Bio Pony, ilmainen

Marjo Levlin: Ellipsis (2020)

 

SUNNUNTAI 8.8.

12:00 ja 12:30  Bio Pony, ilmainen

Marjo Levlin: Ellipsis (2020)

Ellipsis on polveileva tarina, jossa monologin kertoja kohtaa jousiampujien harjoitusalueena toimivassa metsässä kolmiulotteisia eläinkuvia ja niiden yhteyteen puiden väliin ripustetun suuren kankaan, joka herättää mielikuvan metsäisestä elokuvakankaasta tai näyttämöstä eläinpatsaineen. Tarina herättää jousiampujien maaleina toimivat mykät ja arvoitukselliset muovieläimet eloon, osaksi historiaa, joka johtaa Disneyn kuuluisan Bambi-elokuvan myötä pohtimaan urheilumetsästystä sekä eläimen ja ihmisen kuvallisen esittämisen perinteitä. Kollaasinomainen, omintakeisesti tekstiä ja visuaalista aineistoa yhdistelevä esseemäinen elokuva on pääosin kuvattu metsässä Itä-Helsingissä, mutta myös Rabat’n eläintarhassa Marokossa, Kunstkameran kokoelmissa Pietarissa sekä sattumalta eräällä syrjäisellä hautausmaalla Oregonin Astoriassa, Yhdysvalloissa. Lisäksi teoksessa on käytetty otteita vanhoista stereokuvista.

​Elokuvalle myönnettiin Tampereen elokuvajuhlilla 2021 Suomen elokuvasäätiön tuomariston toimesta Risto Jarva -palkinto.

Marjo Levlin on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Teoksissaan hän käsittelee sekä henkilökohtaisia että universaaleja aiheita yhdistäen historiaa ja ajankohtaisia ilmiöitä. Taidemaalarina uranasa aloittanut Levlin työskentelee nykyään pääosin installaatioiden ja lyhytelokuvien kautta ja rakentaa usein teoskokonaisuudet kerättyjä ja löydettyjä esineitä hyödyntäen.