Los Sara Fontan
Los Sara Fontan

Kuva:Mònica Pallí

press to zoom
Los Sara Fontan
Los Sara Fontan

Kuva: Mònica Pallí

press to zoom
Los Sara Fontan
Los Sara Fontan

Kuva:Mònica Pallí

press to zoom
1/2

LOS SARA FONTÁN

LAUANTAI 7.8.

19:00–00:00 Ulkolava, 30€, lapset alle 15-v. 15€

19:00 Tarta Relena (ES)

20:15 Yegor Zabelow  (BY)                                                   

21:45 Los Sara Fontán (ES)

23:00 13 Year Cicada (GER)

Viulistin ammatissa kannattaa pitää mukana Itzhak Perlmanin mottoa: “Se, minkä oppii hitaasti, myös unohtaa hitaasti”. Ehkä juuri tämän takia viuluvirtuoosi Sara Fontan on kypsytellyt soolouraansa aloitusta kaksikymmentä viisi vuotta ja kokeillut viulun varressa kaikkia tämän instrumentin tarjoamia mahdollisuuksia klassisesta musiikista kokeelliseen rokkiin, elektroniseen musiikkin, tai tanssimusiikkiin.

Fontan suuntaa viulunsa yleisöön vahvistimien, luupien ja lukuisten efektilaitteiden kautta, ja viettelee kuulijansa aika abstraktein keinoin, ilman liikoja temaattisia tai tyylillisiä viittauksia. Hän viittaa kinttaalla kaikille muodollisille määrittelyille, hyppää klassisesta musiikista kokeelliseen rokkiin, elektroniseen musiikkiin tai danceen.  

 

Los Sara Fontan tekee vain livekeikkoja. Fontan itse väittää, että improvisaatio saa hänet konkretisoimaan musiikkinsa, ja antaa yleisölle vapauden tulkita mukana. 

Kolme vuotta sitten alkanut projekti tuo yhteen ZA!:n (Norpas 2018) rumpalin Edi Poun ja itse Saran, joka antaa nimen ja sielun koko duolle, joka kuulostaa kokonaiselta orkesterilta.