NORPAS 

Jani Kaaro 

Kauniimpi maailma

18:30–19:30  Valimo, 5 €

 

Jani Kaaro: Kauniimpi maailma - esitelmä 

Ritva Kovalainen: Poecile Poetica - virallinen ensi-ilta,

Iina Marja-aho jousitrion live säestys

Tiedeoimittaja Jani Kaaro yhdistelee pitkiä tapahtumia, kehityskulkuja ja tieteellistä tutkimusta tavalla, josta syntyy yllättäviä, jopa hätkähdyttäviä ja usein humoristisia tiedejuttuja. Vapaana toimittajana työskentelevä Kaaro peräänkuuluttaa tutkivaa ja pitkää journalismia, joka syventää asian merkitystä ihmisille. Hän sanoo, että päivittäisjournalismi on säläistä ja hektistä, perehtymätöntä pressitiedotteiden kääntämistä – liian usein vailla kriittisiä kysymyksiä.

 

Kauniimpi maailma esseekokoelma on Kaaron esikoisteos ja Norpas-festivaaleilla Kaaron esitelmässä kuullaan ajatuksia siitä millainen se voisi olla ja miten sen voisi tavoittaa: maailman joka olisi kauniimpi.


Tieteellistä mainetta Kaaro on saavuttanut omalla teoriallaan migreenin patofysiologiasta. Porvoolainen toimittaja Jani Kaaro on ollut muun muassa Helsingin Sanomain kolumnisti ja Tiede-lehden pitkäaikainen avustaja.
Jani Kaaro on myös kirjoittanut useita tietokirjoja. Vuonna 2013 hän sai Valtion tiedonjulkistamispalkinnon sekä Lauri Jäntin -säätiön palkinnon yhdessä kuvittaja Väinö Heinosen kanssa tekemästään lasten- ja nuortenkirjasta Evoluutio.
Jani Kaarolla ei ole takanaan yliopisto-opintoja, vaan elävä kiinnostus tieteeseen ja pyrkimys ottaa selville taustoja ja asiayhteyksiä. Lukiokin jäi kesken, koska hän ei omien sanojensa mukaan pitänyt koulusta.
Hän kertoo tilanneensa pienenä poikana kaukolainana ruotsin- ja saksankielisiä hyönteiskirjoja löytääkseen määrityskaavioita pyydystämilleen hyönteisille. 

Lähde:

http://www.tiedetoimittajat.fi/tiedetoimittaja/vuoden-tiedetoimittaja-jani-kaaro-on-oman-tiensa-kulkija/

Norpas ry

Masuunintie 5

25900 Taalintehdas

KEMIÖNSAARI

Y-tunnus: 2518908-1

Tel: +358407700065

Ohjelmaehdotukset: ohjelma(at)festivalnorpas.fi

Esitysehdotukset ovat tervetulleita, mutta valitettavasti emme pysty vastaamaan kaikkiin viesteihin.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram