Ainhoa Goenaga: Koinobori Workshop

FRI 4.8. AND SAT 5.8.

Baskimaalaisen taiteilija Ainhoa Goenagan pitämässä työpajassa valmistetaan kala-aiheisia leijoja. Koinobori on alkuaan japanilainen traditio, jossa kalaleijoilla juhlistetaan lapsia ja joille toivotetaan onnea ja menestystä. Tradition juuret ulottuvat satojen vuosien taakse. Japanilaisen leijan kala on kansantaruston sitkeä karppi, joka kaloista voimakkaimpana jaksaa uida vastavirtaan aina yläjuoksulle saakka.

Norpaksen Koinobori-työpajassa valmistetaan kalaleijoija ja luodaan myös uusia merkityksiä traditiolle. Baskimaassa Ainhoan pitämissä työpajoissa tehdyt kalaleijat on kohotettu jokien varsille muistuttamaan alueen virtavesien huonosta tilasta ja symboloimaan vesiluonnon parempaa tulevaisuutta. Suhteemme luontoon kaipaakin puhtaan hyödyntämisen rinnalle luontoa kunnioittavaa asennetta sekä välineitä, joilla vastuullisempi suhde voisi tulla myös näkyväksi.  Voisiko kalaleijasta tulla  uusi symboli puhtaalle ja vapaalle vedelle täällä Suomessa? Meren ympäröimällä Kemiönsaarella Saaristomeren huono ekologinen tila on jokaiselle tuttua ja työpajassa pohditaan myös mahdollisuuksia sen parantamiseksi.

Kites will be installed near the sea for the duration of the festival and participants can take them home after the festival.

You must be present from the start of the workshop, so please arrive early. Please register at the information desk when you arrive for the workshop, as capacity is limited.