NORPAS RY

Norpas ry on kemiönsaarelainen kuultturiyhdistys, joka järjestää Taalintehtaalla elokuussa kansainvälistä monitaidetapahtumaa, Festival Norpasta, ylläpitää taiteilijaresidenssiä ja tuottaa julkista taidetta Taalintehtaan ympäristöön. Norpas ry on vuosien aikana koonnut kansallisen ja kansainvälisen kulttuuritoimijoiden, taiteilijoiden ja tapahtumatuottajien verkoston. Festivaalia järjestää ryhmä taiteilijoita ja aktivisteja, joita tekemiseen ajaa innostus ja intuitio.

Festival Norpaksen juuret ovat Kataloniassa pienessä raja- ja rantakaupungissa Portboussa, missä järjestettiin Norpaksen edeltäjää Festival Surpasta vuosina 2008-2011. Ensimmäinen Norpas järjestettiin 2012. 

Festivaalin tekoa, siten kuin sitä teemme, voi verrata taiteelliseen prosessiin. Intuitio johdattaa kohti määränpäätä ja suuntaa tarkistetaan vähän väliä. Tämä on vapautta, josta haluamme pitää kiinni. Kun kulttuurista tai taiteesta tulee tavaramerkki, kadottaa se syvimmän olemuksensa ja samalla merkityksensä.

Usein meillä on  yhtenä kriteerinä se, onko joku norpasmaista vai ei. Tavallaan tämä on huvittavaa, koska meillä jokaisella on oma mielikuvamme siitä, mitä se norpasmaisuus mahdollisesti on tai mitä se ei ainakaan ole. Ohjesääntöä ei ole. Ja usein onkin niin, että vasta jonkin tilaisuuden jälkeen, jokin kirkastuu ja voidaan sanoa, että: “Kyllä, tämä on ehdottomasti norpasmaista”. Ja seuraavaa tapahtumaa järjestäessämme meillä on yksi oivallus lisää siitä, mihin pyrkiä.

Lue lisää yhdistyksen toimintasuunnitelmasta.

TEKIJÄT 

Ville Laitinen on ymäristökasvattaja ja luontomatkailuyrittäjä, joka vastaa yhdistyksen yleistoiminnasta sekä residenssiohjelmasta.
Matias Kauppi on kitaristi ja kielenkääntäjä, joka tuntee euroopalaista, 
erityisesti espanjalaista musiikkielämää ja vastaa musiikkiestyksistä ja taiteellisista linjauksista.
Ritva Kovalainen on valokuvataiteilija,
Norpas ry:n puheenjohtaja ja vastaa tapahtuman kuvataideohjelmasta ja on mukana myös residenssi- ja ympäristötaidehankkeissa.
Ronja Tammenpää on kulttuurituottaja sekä valokuvaaja-graafikko, joka vastaa festivaalituotannosta, Trans Port -hankkeesta sekä paikallistoiminnan koordinoinnista.
Tuomo Tammenpää on taiteilija, graafinen suunnittelija ja moniosaaja, joka huolehtii Norpas-festivaalin graafisesta ilmeestä.
Kerttu Matinpuro on dokumenttielokuvaaja
ja journalisti ja toimii Norpas ry:n yhteistyön koordinoijana Venäjällä.
Salomon Marttila on taiteiden ja viestinnän moniosaaja, joka tekee festivaalille mediatöitä kuten markkinointia ja kielenkäännöksiä.
Show More

Festival Norpaksen tuki ja turva ovat 

VAPAAEHTOISET,

jota ilman taiteilu ei olisi mahdollista.

 

Vapaaehtoisia on mukana järjestelyissä liki sata ja vapaaehtoishaku tuleville festivaaleille 

käynnistyy aina toukokuussa. 

Norpas ry

info@norpas.fi

+358 40 770 00 65

 

Masuunintie 5

25900 Taalintehdas

KEMIÖNSAARI

Y-tunnus: 2518908-1

JÄSENEKSI

Liity Norpas ry:n jäseneksi (5e/vuosi) tai kannatusjäseneksi (50e/vuosi) maksamalla jäsenmaksu tilille FI56 7997 7997 7463 21. Kirjoita maksun viestikenttään: "Jäsenmaksu", oma nimi ja yhteystiedot (väh. sähköposti).

OHJELMAEHDOTUKSETohjelma@norpas.fi

Esitysehdotukset ovat tervetulleita, mutta valitettavasti emme pysty vastaamaan kaikkiin viesteihin.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • YouTube
  • Twitter