Vuori joka rakasti lintua

Bio Pony 5.8. 13:30.

”Vuori joka rakasti lintua” on tunnelmallisen kaunis, läpisävelletty varjoteatteriesitys.

Alice McLerranin alkuperäisteos A Mountain who loved a bird on kymmenille kielille käännetty symbolinen tarina rakkauden etsimisestä ja sen löytämisestä. Se on universaali  ja filosofinen teos, joka visuaalisen tulkinnan kautta herättää myötätuntoa ja johdattaa katsojan pohtimaan rakkauden olemusta. Voiko rakkautta opetella, voiko sitä omistaa, mikä rakkauden merkitys ylipäätään meille on?

“Nykyaika tarjoaa katsojalle loputtomiin supernopeaa, lähes agressiivista vauhtia virtaavaa informaatiota. Lapsille suunnattu viihde on usein aistiärsyketulitusta, jota ei ehdi sulattaa, saatika käsitellä rauhassa omaa kehitystä vastaavalla tavalla. Oman taiteentekemiseni perusta on hitaudessa, hetkessä viipymisessä. Toivon että esityksessäni mieli ja silmä lepäisivät, mieli saisi rauhassa työstää nähtyä ja kuultua. Että muistoksi jäisi kokemus jota saisi sulatella pitkään- hetki, jolloin koki, tunsi ja oivalsi.”

Iida Vanttaja (taiteen MA ,Taik, lavastus 2016) on kaarinalainen nukketeatteritaiteilija, jonka vahvinta osaamista on nukenrakennus sekä visuaaliset kokonaisuudet. Vanttaja on ohjannut lukuisia esityksiä lapsille ja aikuisille, ja toimii yhtenä harvoista nukenrakennuksen opettajista Suomessa. 

NorpasX- tai perjantaipassi