Jouko ollikainen: kesken kaiken

Kulturhus Björkboda, 3.-28.8. 12:00–17:00

Jouko Ollikainen tutkii näyttelyn kautta kuoleman yllätyksellisyyttä, hetkessä elämistä ja miten tämä näyttäytyy kuvataiteessa. Näyttely idea syntyi taiteilijan omasta havahtumisesta ja ymmärryksestä siitä, että kaikki voi loppua yhtäkkiä, kesken kaiken. Teokset kuvastavat juuri sitä hetkeä, kun olemme keskellä sitä kaikkea ulkopuolelta näyttäytyvää keskeneräisyyttä ja sielumme siirtyy johonkin muualla. Teokset ovat ikään kuin arjen ikoneita, jotka muistuttavat lempeästi hetkessä elämisen tärkeydestä ja elämän rajallisuudesta. Kuollessamme olemme kuitenkin aina valmiita vaikka ulkopuolelta käsin se näyttääkin tapahtuvan kesken kaiken.

Näyttelyn teosten pohjana olevat hylätyt maalaukset Ollikainen on haalinut kierrätyskeskusten ”Saa ottaa” -osastoilta. Taiteen tekijänä Ollikainen on tuntenut aina sympatiaa hyljättyjä tauluja kohtaan, tauluja joiden aika on tullut täyteen ja joita kukaan ei halua enää nähdä.

Jouko Ollikainen on tehnyt ja tutkinut taidetta yli 30 vuotta. Ollikainen havainnoi arjesta taiteeseensa tulokulmia kyseenalaistaen asioita, ilmiöitä ja asenteita. 

3.8. klo 13:15 avajaiset.

Kimppakyytejä Vertstaan edestä klo 13:00. Myös Taalintehtaalta lähtee bussi klo 13:00, ja pysäkki Björkbodan koulu. Takaisin Taalintehtaalle pääsee linja-autoilla, joka lähtee pysäkiltä 14:47.